Nagelaten werk van Tip Marugg

Parelduiker - MaruggRecent doken enkele kranten artikelen van Tip Marugg (1923-2006) op. Ze zaten tussen honderden andere krantenknipsels verborgen in dozen die jarenlang door een particulier waren verzameld, daarna geschonken aan de bibliotheek van Curaçao en pas tien jaar later bekeken en beoordeeld – in elk geval te laat om nog in het Verzameld Werk (2009) opgenomen te worden. Het gaat om recensies van kunstexposities, concerten en lezingen, en een ingezonden brief, alle uit de jaren 1948-1950.

De publicatie van deze teruggevonden ‘vingeroefeningen’ in het Nederlands – de voor Marugg vreemde taal – in het komende nummer van De Parelduiker is een belangrijke aanvulling op het verzameld werk.

Bezorging van de teksten van Marugg en inleiding door Aart G. Broek, zie ‘Uit het dagschuw huis’ op de website Caraïbisch Uitzicht.

De Parelduiker 2014/3 verschijnt zondag 3 augustus bij gelegenheid van de Deventer Boekenmarkt.

ISBN 978 90 5937 385 3; 72 blz. € 12,50.
Abonnement (5 nummers p.j.) € 49,90. Digitaal abonnement (pdf) € 34,90
De Parelduiker is een uitgave van Uitgeverij Bas Lubberhuizen en wordt financieel ondersteund door het P.O. van Gennep Fonds en de Stichting Vrienden van De Parelduiker.

Over Marugg, zie ‘Levenslust in het halfduister’, toegevoegd aan het verzameld werk van Marugg.

 

Dit bericht is geplaatst in biografie- & archiefbezorging, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.