Kruispunt

Voorplaat-Kruispunt

Van Jospeph ‘Jopi’ Hart (geboren op Bonaire en opgegroeid op Curaçao) verscheen eerder bij Uitgeverij In de Knipscheer Verkiezingsdans. Gaat Verkiezingsdans over de structuur van de misdaad en de corruptie in de politiek, Kruispunt verhaalt over het agressieve gedrag van een jonge crimineel.

Uit het voorwoord bij de roman Kruispunt:
“Pas toen De terreur van schaamte; Brandstof voor agressie van dr. Aart G. Broek verscheen, [oorspronkelijk] in 2007, kreeg ik een bevredigend antwoord op de vragen die mijn leven steeds meer waren gaan beheersen, vanwege mijn groeiende bezorgdheid over ons falend onderwijssysteem, het toenemende aantal eenoudergezinnen en de verloedering van veel van onze wijken [op Curaçao].
Kruispunt is uit deze bezorgdheid ontstaan.
Vanwege zijn publicatie van De terreur van schaamte en zijn grote betrokkenheid bij mijn eiland, draag ik dit boek op aan mijn vriend dr. Aart G. Broek voor zijn baanbrekend werk op dit terrein.”

Jopi Hart - Podium Mozaiek 13.09.2015 - res

Jopi Hart tijdens presentatie van zijn roman in Podium Mozaïek in Amsterdam, 13 september 2015 / foto © Klasse!

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Agressiebeheer & veiligheid, Nederlands-Caribische eilanden: verleden & heden, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.