Tussen jaknikken en dwarsbomen

trupial - curacao - 2013 - agbroek - reductionIedereen erkent het belang van het goed overwegen van besluiten.  Maar in de praktijk worden tegenwerpingen en afwijkende visies vaak als lastig ervaren. Topmanagers zien graag alle neuzen in één richting staan. Onder druk van tijd en budget moeten bezwaarmakers al gauw wijken. Toch hadden vele desastreuze overnames, vliegrampen en justitiële dwalingen voorkomen kunnen worden als tegenspraak op cruciale momenten meer ruimte had gekregen.

Goed bestuur jaarlezing 2015 op 17 juni door Wim Kuyken, president-commissaris DNB

De Goed Bestuur Jaarlezing 2015 wordt uitgesproken door Wim Kuijken, Deltacommissaris, president-commissaris bij De Nederlandsche Bank (per 1 juni 2015), commissaris bij de Vrije Universiteit / VU MC en bij woningcorporatie Stadgenoot. Gedurende zijn carrière heeft Kuijken meermaals ondervonden hoe belangrijk het organiseren van tegenspraak is en ook hoe weerbarstig de praktijk is. In een key note van 30 minuten deelt hij zijn ervaring en inzichten met u.

Daarna kunt u met elkaar in gesprek.  In een discussie met een panel waarbij de deelnemers in de zaal betrokken worden kunt u het thema verder onderzoeken.  De discussie wordt geleid door Aart G. Broek, publicist en adviseur op dit gebied, en met Wim Kuijken, Eelke Heemskerk, de Galan Groep en Universiteit van Amsterdam en Jan Stolker, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als Program Director van het programma voor Commissarissen en Toezichthouders.

Het panel gaat met u onderzoeken hoe bestuurders en commissarissen voor een evenwichtige rolverdeling kunnen zorgen tussen visie, daadkracht, reflectie en – waar nodig – tegenspraak.

Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan de Goed Bestuur Jaarlezing. Het belooft een bijzondere middag te worden, met inspirerende lessons learned van topspecialisten op het gebied van tegenspraak.

Deze middag is een initiatief van het tijdschrift Goed Bestuur & Toezicht en wordt mede mogelijk gemaakt door de Galan Groep, Erasmus Universiteit Rotterdam en VDH Bestuurszaken. Eerdere jaarlezingen werden o.m. gehouden door Floris Maljers en Trude Maas. De Goed Bestuur Jaarlezing vormt een jaarlijks hoogtepunt op het gebied van kennisvorming rond governance.

Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Burg. Oudlaan. Forumzaal (van der Goot Building: Expo & Congrescentrum). Campus Woudestein.

Dit bericht is geplaatst in Communicatiestrategieën: tegenspraak, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.