Dubbelspel van Frank Martinus Arion in de ‘Schatkamer’ van De Taalstaat

F.Martinus Arion - Dubbelspel - de Bezige Bij - 1973 - 1ste druk - redDe roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion verscheen in 1973 en maakte meteen diepe indruk. Het boek wordt nu verfilmd. De Amerikaanse regisseur Ernest Dickerson, bekend van bijvoorbeeld de film Juice en de series The Wire en The Walking Dead zal het boek op het witte doek tot leven brengen. Dickerson werkt daarbij samen met Gregory Elias, scriptschrijver Evan Jones, ‎screenwriter en producer Alaric Alexander Smeets en filmproducent Lisa Cortes.

Dubbelspel was het romandebuut van Frank Martinus Arion.
In 2006 kregen meer dan 700.000 mensen een gratis exemplaar van het boek in het kader van de eerste editie van de actie Nederland Leest.
Het mag dus zeker niet ontbreken in de schatkamer van De Taalstaat.

De Taalstaat, [programmafragment] radioprogramma van KRO, NPO radio 1, zaterdag 13 juni 2015; in gesprek met Aart G. Broek over Dubbelspel.

De Schatkamer van de Taalstaat: “Elke week voegen wij – van het radioprogramma Taalstaat – een taalschat toe aan onze verzameling die is terug te vinden op onze Facebookpagina. In onze virtuele schatkamer bevinden zich o.a. al de Arendsoogerfenis, de geïllustreerde editie van Psyche & Fidessa van Louis Couperus en een editie van de Rijmbijbel van Maerlant. Ook uw taalschatten zijn natuurlijk welkom. Heeft u thuis een bijzonder exemplaar van een boek of een bijzonder geschrift? Laat het ons weten en voeg uw taalschat toe aan onze schatkamer. Ons adres is taalstaat@kro.nl .”

Dit bericht is geplaatst in Nederlands-Caribische eilanden: verleden & heden, Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.