Categorie archief: Nieuws

Held of Hufter?

Tussen de uitersten van dodelijk geweld en wereldwijde roem opereert schaamte. Hebben we enige invloed op de kant die ons leven oprolt? door Aart G. Broek / op de website Joop.nl, geplaatst 27 januari 2015. In tal van commentaren op … Lees verder

Geplaatst in Agressiebeheer & veiligheid, Nieuws | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Over een geest van zelfbewustheid

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontstond op Bonaire een lied in het Papia­ments, dat in populariteit alle andere liederen overtrof die er in die taal waren. Ook nadien werd geen liedtekst zo breed bekend als dat waar Medardo de Marchena voor … Lees verder

Geplaatst in biografie- & archiefbezorging, Nederlands-Caribische eilanden: verleden & heden, Nieuws | Getagged , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Schaamte: Brandstof voor agressie en geweld

De terreur van schaamte: Het gedachtegoed dat wordt uit­eengezet is een stel­lingname te­gen de ‘culturalisering’ van ge­weld. Dit betreft de aanhou­dende ten­dens om ge­weld – bijvoorbeeld, uit de islamitische naar de Westerse wereld – hoofd­­­za­kelijk of zelfs exclusief toe te schrij­ven … Lees verder

Geplaatst in Agressiebeheer & veiligheid, Nieuws | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen