Nalatenschap Boeli van Leeuwen ín Letterkundig Museum [2]

Aad Meindert, directeur Letterkundig Museum, overhandigt etsen van Antilliaanse auteurs aan Eva Koert, kleindochter van Boeli van Leeuwen

Aad Meindert, directeur Letterkundig Museum, overhandigt etsen van Antilliaanse auteurs aan Eva Koert, kleindochter van Boeli van Leeuwen; foto © Nico van der Ven / nivenpress@casema.nl

Boeli van Leeuwen kreeg op zijn geboorte-eiland Curaçao en in Nederland vooral bekendheid als auteur. Zijn boeken worden nog steeds herdrukt door uitgeverij In de Knipscheer, zoals de romans De rots der struikeling (1959), Schilden van leem (1985) en Het teken van Jona (1988), essays als in De taal van de aarde (1997) en de verzameling columns Geniale anarchie (1990).

De literaire nalatenschap van mr. dr. W.C.J. (Boeli) van Leeuwen (1922–2007) wordt toevertrouwd aan het Letterkundig Museum (LM) in Den Haag. Op zondag 15 december 2013 werd door het LM de zorg voor deze bijzondere aanwinst publiekelijk onderstreept met de opening van een kleine expositie uit de nalatenschap. Bij die gelegenheid hield Aart G. Broek, bezorger van de nalatenschap, een praatje dat hierna in pdf is opgenomen.

Medewerking werd verleend door staatsrechtgeleerde prof. dr. mr. Ernst Hirsch Ballin, archiefbezorger dr. Aart G. Broek, de kleindochter van Boeli van Leeuwen: Eva Koert, de beeldend kunstenaar Bert Kienjet, de directeur van het Letterkundig Museum Aad Meindert, de Neerlandicus Klaas de Groot en de pianist Alwin Toppenberg.

Boeli v. Leeuwen  Foto_CNico van der Ven  15.12.2013

 

Boeli van Leeuwen - ets - Bert Kienjet 9.5 x 15 cm - 2010

Boeli van Leeuwen – ets – Bert Kienjet 9.5 x 15 cm – 2010

De beeldend kunstenaar Bert Kienjet verzorgde een serie etsen van vijf Nederlandstalige auteurs, waaronder Boeli van Leeuwen.

 

 

Download (PDF, 525KB)

Dit bericht is geplaatst in biografie- & archiefbezorging, Nieuws met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Nalatenschap Boeli van Leeuwen ín Letterkundig Museum [2]

  1. Pingback: Uit de nalatenschap van Boeli van Leeuwen | Klasse!

  2. Pingback: Uit de nalatenschap van Boeli van Leeuwen | blog

Reacties zijn gesloten.