Schaamrood; Aantekeningen over angst, agressie en ambitie

Zondagmiddag 3 september 2017 vonden in het Amsterdamse Podium Mozaïek presentaties van nieuwe publicaties van uitgeverij In de Knipscheer plaats. Een programma met spoken word, film en muziek. Tot die nieuwe publicaties behoort Schaamrood; Aantekeningen over angst, agressie en ambitie van Aart G. Broek.

Het boek is te verkrijgen via reguliere webwinkels als bol.com, bruna, ako, eci en managementboek of regionale boekhandels als Paagman en De Kler; gebrocheerd in omslag met flappen, 164 blz., € 16,50. Op Curaçao is het boek verkrijgbaar bij Mensing’s Caminada.

De sociaal wetenschapper Broek doorzoekt de reikwijdte van schaamte: het pijnlijke gevoel dat we krijgen wanneer we worden vernederd en dreigen opnieuw te worden vernederd. De zoektocht levert beschouwingen op, waarin soms uitgesproken controversiële zienswijzen worden verdedigd.

Broeks vorsen en wroeten vinden plaats aan beide zijden van het Koninkrijk der Nederlanden. Wrokkende jihadspijtoptanten, bestuurlijk gajes bij geprivatiseerde overheidsbedrijven en de gure kritiek op Zwarte Piet voegen zich bij de revolte van mei ’69 op Curaçao, het politieke denken van Frank Martinus Arion, de vileine afstraffing van Medardo de Marchena op Bonaire en de carnavaleske sinterklaasviering op een zonovergoten eiland in de Caribische Zee.

Download (PDF, 119KB)

Dit bericht is geplaatst in Agressiebeheer & veiligheid, biografie- & archiefbezorging, Nederlands-Caribische eilanden: verleden & heden, Nieuws met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.