Onvoltooid / speciaalnummer NLM

De nieuwe aflevering van het Nieuw Letterkundig Magazijn is verschenen, een themanummer met een gastredactie bestaande uit Aart G. Broek en Michiel van Kempen, met medewerking van Igma van Putte-de Windt en Paulette Smit.  De Werkgroep Caraïbische Letteren van de Maatschappij vroeg ons een editie te mogen wijden aan de talen en literatuur van de Nederlandse Antillen en Suriname. De leden van de werkgroep hebben zeer gevarieerde artikelen aangeleverd over dit relatief onbekende vakgebied.

Uit het voorwoord:  Teksten zijn eigenlijk nooit voltooid, althans dat vinden hun scheppers. Teksten zelf willen niets, maar auteurs willen des te meer. Die streven ernaar dat hun teksten gelezen, gehoord of zelfs vertaald worden, dat ze van commentaar worden voorzien, prijzen verwerven, als manuscript of als typoscript duurzaam bewaard, tentoongesteld en fraai uitgegeven worden. Mocht de auteur dat niet wensen of niet meer kunnen wensen, dan zijn er erven, lezers, critici, wetenschappers en andere burgers van uiteenlopende statuur om teksten in een nooit te voltooien traject voort te duwen.

Lees hier verder op de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde

Voor de inhoudsopgave, zie deze pdf

Download (PDF, Onbekend)

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in biografie- & archiefbezorging, Nederlands-Caribische eilanden: verleden & heden, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Onvoltooid / speciaalnummer NLM

  1. Pingback: Van ‘motyo’ tot moderne klassieker | Klasse!

Reacties zijn gesloten.