Pletterij – debat

mart_voorpagina310In het maandelijkse debatcafé van de Haarlemse Pletterij houdt socioloog dr. Aart G. Broek op 15 april 2015 een lezing over Schaamte, dé voedingsbodem van excessief geweld en brute radicalisering: ‘Moslims moeten de hand in eigen boezem steken.’
Die dag verschijnt de tweede druk van zijn opzienbarende boek De terreur van de schaamte; Brandstof voor agressie uit 2007.

Het debatcafé in de Pletterij wordt, de zomermaanden uitgezonderd, sinds januari 2006 maandelijks georganiseerd in de Pletterij. In vorige afleveringen van het debatcafé waren onder meer Dries van Agt, Lodewijk de Waal, Arnold Heertje, Thomas von der Dunk, Marcel van Dam, Arie van der Zwan, Jan Marijnissen, Johan Remkes, Kees Vendrik deelnemers aan het hoofdonderwerp.

Een vast onderdeel van het debatcafé is ‘10 minuten poëzie’. Op 15 april 2015 is de ‘dichter van dienst’ Peter WJ Brouwer (Eindhoven 1965). Hij publiceerde tot dusver twee bundels bij het gerenommeerde poëziehuis Uitgeverij P in Leuven (België), te weten Landdieren enMascara. Over zijn poëzie schrijft Cor Gout in Extaze: ‘De thematiek van de bundel trekt mijn mondhoeken nooit omlaag. Integendeel. Meer dan eens krullen ze omhoog. Er zit iets lichts in beelden die bijna als vanzelf voortkomen uit een situatie. Het zijn kinderlijke, soms wat baldadige fantasieën, zoals je die zelf ook wel vormt in soortgelijke situaties.’

Als ‘dichters van dienst’ traden in het Pletterij Debatcafé eerder o.a. op Sylvia Hubers, Raj Mohan, Jan Kal, F. Starik, Diana Ozon, Benno Barnard, Walter Palm, Edwin Fagel, Tsead Bruinja, ACG Vianen, Alexis de Roode, Rogi Wieg, Quinsy Gario, Kira Wuck, Mark Boog.

Dit bericht is geplaatst in Agressiebeheer & veiligheid, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.