Moslims moeten radicalisering zélf voorkomen

 

greenish-023-redAhmed Marcouch, Tweede Kamerlid van de PvdA, roept moslims in Nederland op om in eigen gelederen expliciet stelling te nemen tegen gewelddadige radicalisering. Deze eis wordt gekoppeld aan een beroep op alle politiek bestuurders. Zij moeten de voorhoede van islamitische opvoeders en opiniemakers steunen bij hun inspanningen om als gelovige te worden gerespecteerd, niet te worden belaagd en belasterd, en om in alle opzichten als gelijkwaardige burgers te worden behandeld.

door Aart G. Broek, geplaatst op de website Joop.nl, 3 februari 2015.

Taak
Marcouch legt een opmerkelijk zware taak bij de moslimgroepen in de Nederlandse samenleving. Met recht! Hij zou wel nadrukkelijker moeten aangeven waarom de moslimgroepen toch echt zélf de eerstgeroepenen zijn om het tij te keren.

We weten inmiddels maar al te goed waarom (jonge) mannen en vrouwen radicaliseren en tot agressie en zelfs geweld overgaan. Dé brandstof is schaamte, dat wil zeggen de feitelijke ervaringen met een diepgewortelde angst voor ingrijpende vormen van sociaal-emotionele vernedering, afwijzing en uitsluiting.

Lees verder op de Joop.nl website of open de pdf: 

Download (PDF, 289KB)

 

Dit bericht is geplaatst in Agressiebeheer & veiligheid, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.