Tegenspraak onder schaamteloos leiderschap / persoonlijke ervaringen ter lering

blueish-foto-aart-g-broek

Onder het Katwijkse blauw / foto © Aart G. Broek

Vriendschap bracht mij naar Katwijk ‒ vriendschap met Jan P., de toenmalige wethouder van Sociale Zaken in die gemeente. Hij was nauw verbonden met de protestants-christelijke politiek (ChristenUnie) en kerk (Gereformeerde Bond). Ik bewonderde zijn inspanningen om naar het Bijbelse woord te leven zonder in rigide leefregels te vervallen. Ook zijn doorzettingsvermogen dwong respect af: hij was gehuwd, combineerde het vaderschap met zijn baan en wist het daarnaast nog van hovenier tot gedoctoreerd bestuurskundige, eigenaar van een holding én wethouder te schoppen. In 2001 loodste hij mij – terug van twintig jaar wonen en werken op Curaçao – op vindingrijke wijze naar de positie van directeur van de twee bedrijven voor sociale werkvoorziening in de Kust-, Duin- en Bollenstreek (KDB), achter Leiden. Die bedrijven stonden op het punt te fuseren tot de nieuwe organisatie MareGroep.

[…]

Zijn professionele handelen werd echter mede gevoed door gebeurtenissen achter de coulissen. Op zich betreft het zeker geen uitzonderlijk fenomeen, sla er maar eens enkele biografieën op na: de profes­sionele gevoelens van teleurstelling en schaamte haken veelvuldig aan bij die op het persoonlijke vlak. Er ligt dikwijls al een vruchtbare voedingsbodem aan het thuisfront.

Lees verder op onderstaande pdf voor het persoonlijke relaas.

Of klik door naar bol.com voor de kanteling van de persoonlijke ervaringen naar kennis, inzicht en handreikingen van algemeen belang in  het boek Dwarsliggers; Tegenspraak onder schaamteloos leiderschap. Voor een bespreking zie Richard van der Lee op de website van Managementboek.nl .

Download (PDF, 382KB)

Dit bericht is geplaatst in Bibliotheek & Nieuws, biografie- & archiefbezorging, Communicatiestrategieën: tegenspraak, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Tegenspraak onder schaamteloos leiderschap / persoonlijke ervaringen ter lering

  1. Pingback: Bestuurlijke zinnen – spotdicht | Klasse!

  2. Pingback: Nepnieuws, zondebokken en andere bliksemafleiders | Klasse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *