Doorpakken, minister Girigorie, er wachten vrouwen!

In 2015 landde dr. Katharina Joosen op Curaçao. Geruggensteund door het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving en de Vrije Universiteit van Amsterdam wroette zij sindsdien naar factoren die vrouwen tot criminaliteit bewegen. Recentelijk kon Joosen haar bevindingen presenteren. Onverhoeds zweefden mijn gedachten naar tijden die ik alleen ken uit de geschiedschrijving.

door Aart G. Broek in Antilliaans Dagblad, 21 oktober 2017

Na een verblijf onder inboorlingen keerden antropologen en andere westerse ontdekkingsreizigers terug met verbazingwekkende verhalen over de mensen die zij op hun pad waren tegengekomen. Op eilanden, savannes en in oerwouden huisden nagenoeg een ander slag mensen. Soms liet zich de vraag stellen of het wel mensen betrof. Alle ontberingen van de reis, het verblijf en het onderzoek dienden sowieso opmerkelijke resultaten op te leveren. De inspanningen en investeringen moesten tenslotte zinvol zijn geweest. De reisverslagen lieten er geen twijfel over bestaan dat de expedities uiterst leerrijk, zonder meer van  nut en zelfs profijtelijk waren – al dan niet op de lange duur.

Lees hier verder op de website van Antilliaans Dagblad, 21 oktober 2017.

foto © Aart G. Broek / Klasse!

 

Dit bericht is geplaatst in Nederlands-Caribische eilanden: verleden & heden, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.