Chris J.H. Engels en de grenzen van het Curaçaose samenleven

dr. Chris J.H. Engels

dr. Chris J.H. Engels

Tot de `Personen die zich voor de Antilliaanse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt’ behoort Christiaan Joseph Hendrikus Engels. De Posterijen Nederlandse Antillen denken er in ieder geval zo over: in 1996 wijdden zij een postzegel in een jaarlijkse serie `lokale persoonlijkheden’ aan Chris Engels. In de folder die de serie begeleidt, worden Engels’ verdiensten opgesomd, terwijl op de zegel een vijftal symbolen Engels’ vakmanschap verbeeldt: dat van arts, schrijver, schermer, schilder en musicus.
Hieraan hadden nog symbolen toegevoegd kunnen worden die verwijzen naar zijn bemoeienis met de geschiedenis van de nieuwe wereld, de Indiaanse wortels van het Papiamentu, de architectuur, de archeologie en het museumwezen. Deze veelzijdigheid, in combinatie met zijn dikwijls als excentriek ervaren optreden, maakt hem op voorhand al tot een dankbaar onderzoeksobject.

Broek - Proeve van een dossierVoor onderzoek naar leven en werk van Chris J.H. Engels, zie de publicatie: Proeve van een dossier; Willemstad, Curaçao, 1997 (omslag hiernaast). Hierin niet alleen een schets van zijn leven en werkzaamheden, maar tevens een uitgebreide bibliografie van zijn publicaties en van teksten over Engels.
Er zijn nog enkele exemplaren van verkrijgbaar tegen de prijs van € 13,50; stuur een mailtje naar info@klasse-oplossingen.nl voor details van bestelling, betaling en verzending.

Voor een indruk van Engels, zie ook deze bijdrage aan de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Dit bericht is geplaatst in Bibliotheek & Nieuws, biografie- & archiefbezorging met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Chris J.H. Engels en de grenzen van het Curaçaose samenleven

  1. Pingback: Herinneringen aan Chris Engels | blog

Reacties zijn gesloten.