Categorie archief: Nieuws

Arubaans zout, Nederlandse wonden

Met een uitdagend gevoel voor dramatiek ging de Arubaanse premier Mike Eman in hongerstaking. Hij protesteerde hiermee tegen Nederlandse bemoeienis met het financiële en economische beleid van zijn land. Minister Ronald Plasterk, die de Nederlands-Caraïbische eilanden in zijn portefeuille heeft, … Lees verder

Geplaatst in Bibliotheek, Nederlands-Caribische eilanden: verleden & heden, Nieuws | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

Nagelaten werk van Tip Marugg

Recent doken enkele kranten artikelen van Tip Marugg (1923-2006) op. Ze zaten tussen honderden andere krantenknipsels verborgen in dozen die jarenlang door een particulier waren verzameld, daarna geschonken aan de bibliotheek van Curaçao en pas tien jaar later bekeken en … Lees verder

Geplaatst in biografie- & archiefbezorging, Nieuws | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Bestuurders zetten alles op alles om waardering te krijgen

  door Aart G. Broek  in Het Financieele Dagblad van 15 juli 2014. Wat is er mis met onze bestuurders in het verzelfstandigde publieke domein? Het FD-commentaar van 23 juni beweegt ondubbelzinnig naar de kern van het probleem, maar laat het onbenoemd. … Lees verder

Geplaatst in Bibliotheek, Communicatiestrategieën: tegenspraak, Nieuws | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Het ranselen van ronselende Jihadstrijders

Een oorlog tegen vernedering: hoe doe je dat? Bij een onbevre-digend alternatief voor de jihad zou het antwoord op het ronselen inderdaad hedendaagse vormen van ‘ranselen’ moeten zijn. We hebben niets anders dan die harde aanpak om het hoofd aan … Lees verder

Geplaatst in Agressiebeheer & veiligheid, Nieuws | Getagged , , , | Een reactie plaatsen