Categorie archief: Nieuws

Rails worden stevig door dwarsliggers

“Een interessante opvatting is dat persoonlijk gewin op zich niet de oorzaak is van wanbestuur. Het zit dieper: Het gaat uiteindelijk, en [Aart Broek] neemt daarbij Rijkman Groenink zoals geschetst in het boek De Prooi als voorbeeld, om grenzeloze erkenning. Het afschaffen … Lees verder

Geplaatst in Nieuws | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

DE KLEUR VAN MIJN EILAND / ook in Engels, Spaans & Frans

Op de drie Nederlands-Caraïbische eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao, wordt een eigen creoolse taal gesproken, het Papiamentu (of Papiamento). Sinds de jaren rond de afschaffing van de slavernij, in 1863, worden ook de eerste teksten in deze taal gepubliceerd. Daartoe … Lees verder

Geplaatst in Geen categorie, Nederlands-Caribische eilanden: verleden & heden, Nieuws | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Ontgaat paus Bijbelse wijsheid over geweld?

Het hoofd van de rooms-katholieke kerk sprak ook dit jaar tienduizenden gelovigen toe op het Sint-Pietersplein in Rome. In zijn nieuwjaarstoespraak vroeg paus Franciscus zich enigszins vertwijfeld af waardoor het vele geweld in de wereld ontstond en hoe er een … Lees verder

Geplaatst in Agressiebeheer & veiligheid, Nieuws | Getagged , , , | Een reactie plaatsen